…a Târgului de Carte AXIS LIBRI se va desfășura în perioada 13-17 Iunie curent, sub teii înfloriți de pe strada Domnească în scuarul dintre blocurile „P”, spre faleză.

Evenimentul va fi organizat de Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” Galați, sub patronajul MInisterului Culturii, cu sprijinul autorităților locale și al unor sponsori.

Sperăm ca organizatorii să depună toate diligențele pentru a scoate acest eveniment de sub semnul provizoratului și al provincialismului, măcar tăind de pe lista prea multelor „edituri” de apartament pe acelea „specializate” în subproduse care nici nu merită numele de carte. Anii trecuți, pe unele tarabe (și acestea, ar putea primi o înfățișare mai urbană) sălășluia un vălmășag indigest de cărți motivaționale, alături de altele care promovau virtuțile grâului încolțit sub structuri piramidale, numerologia, yoga, Arsenie Boca, fenomene OZN, răpiri, conspirații reptiliene, „mistere nedezlegate” ș.a.m.d.

Poate anul acesta va exista mai mult spațiu pentru editurile profesioniste, fie ele mari sau mici, dar care nu acceptă să vândă orice și în orice condiții.

Am vrea, de asemenea, ca prezentările de cărți să nu se rezume numai la autorii „de casă”, iar noua generație de aurori, critici și moderatori să se bucure de o mai largă vizibilitate.

85 vizualizări
Articolul anterior
IMPORTANT CONCURS LITERAR PE TEMA GENERAȚIEI MARII UNIRI
Articolul următor
Numarul 11 al Revistei ARGO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Sari la conținut