Joc

Basarab Păltânea student în ultimul an la Facultatea de Arte Galaţi, a avut amabilitatea să ne primească în atelerul său de pictură dintr-o cameră a fostului hotel „Turist”. La o cană de vin roşu ne-a ghidat printre lucrările sale, dintre care cu o parte din ele se va prezenta la examenul de absolvire a facultăţii.

Stilul frust, pe alocuri minimalist, cu predilecţie pentru constructivismul simbolic face parte din “paleta” tehnicilor sale preferate, iar axul central al tematicii este omul supus agresiunii şi eşecului. Multe lucrări ilustrează un soi de violenţă mecanică implacabilă asupra viului şi a umanului, desprinsă din universul concentraţionar. În altele, apare însă şi jocul relaxat, liber, pe alocuri ghiduş, al fanteziei.

În privinţa metodelor de lucru, autorul ne-a arătat cum se pot crea ansamble compoziţionale cu o mare forţă de sugestie prin tehnica colajului, cu ajutorul unor materiale neconvenţionale, cum sunt cartonul, fâşiile sau granulele din plastic, fibra de sticlă, hârtia gofrată, pulberea de grafit şi chiar banalul marker.

Alăturat, câteva din lucrările sale, unele neterminate.

Înger stângaci

 

 

Portret de femeie 1

 

Portret de femeie 2
Îngeri

 

 

 

 

 

Caval 1

 

Caval 2

 

În luna iulie urmează să participe la o expoziţie regională la Focşani, iar în spetembrie va avea o expoziţie personală la Galaţi.

 

137 vizualizări
Articolul următor
Michelangelo: „Eu sunt foc!” – Autobiografia unui geniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Sari la conținut