În 18-19 mai, Noaptea Europeană a Muzeelor, mii de gălățeni au făcut un adevărat tur al instituțiilor de cultură din oraș, deschise gratuit publicului: Observatorul astronomic, Muzeul de Științe ale Naturii, Muzeul de Istorie, Casa Mmemorială „Costache Negri”,  Muzeul de Arte Vizuale, Palatul episcopal, Casa Robescu de pe Mihai Bravu.

Printre expozițiile interesante, și care sunt încă deschise, se numără, la Muzeul de științe ale Naturii: “Pe culmile Carpaţilor”, “Postapocaliptic – Cernobîl”, “Pasagerele de odinioară”, “Miracolul migraţiei: scrumbia de Dunăre şi speciile înrudite din Marea Neagră” “Ihtiofauna recifelor de corali”; la Planetariul muzeului, se mai pot viziona proiecţiile multimedia “În căutarea altor lumi. Călătorie prin Sistemul Solar” şi “Incoming”, iar la Observatorul Astronomic “Descoperă singur Universul”, expoziția de fotografii “O scurtă incursiune prin Univers”.

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” găzduiește, în sectorul Lapidarium „Repere arheologice la Dunărea de Jos; Ambient românesc-ambient european, a doua jumătate a sec. al XIX-lea şi începutul sec. al XX-lea; 160 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859-2019) și multe altele.

La Muzeul de Arte Vizuale au fost deschise o serie de ateliere de sculptură, desen, gravură și ceramică.

69 vizualizări
Articolul anterior
SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII
Articolul următor
Concursul de Interpretare Muzicală (grupuri vocale) “VOCILE COPILĂRIEI” ediția a XII-a, 16 mai 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Sari la conținut