Pe data de 27 aprilie 2018 se vor organiza alegeri pentru președinția Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România. Trei oameni de litere și-au depus candidaturile: fondatorul filialei și actualul președinte, domnul Corneliu Antoniu, directorul Bibliotecii V.A.Urechia, domnul Ilie Zanfir, și tânărul poet gălățean, domnul Andrei Velea.

Meritele oricărui candidat trebuie recunoscute, atunci când sunt reale: numele domnului Cornel Antoniu se leagă de cel al meritoriei reviste Antares, având drept ecou constant de-a lungul anilor Serile de poezie Antares și Festivalul de poezie Antares, iar cel al domnului Ilie Zanfir de Târgul de carte Axis Libri, care a dat un suflu cultural nou urbei noastre.

Însă, dacă Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor are nevoie de un management bazat pe colaborarea între noile generații de scriitori și cei consacrați, care să țină seama de rolul scriitorului și al scriiturii, atunci hotărâtoare sunt propunerile și promisiunile candidaților din programele lor de lucru. Iar în acest sens, domnul Andrei Velea este singurul candidat care și-a făcut cunoscut programul din timp și în mod transparent. În el, propune măsuri asemănătoare celor ale candidatului pentru președinția națională a Uniunii Scriitorilor, domnul Dan Lungu, de pildă ideea că o instituție de acest fel nu ar trebui să fie o societate închisă, bazată pe interese de grup extrinseci actului de cultură. Andrei Velea promite să modernizeze filiala, să schimbe criteriile de intrare în Uniune (sperăm noi, fără să se abată de la criteriile strict estetice), să comunice mai eficient cu editorii și cu presa, să orienteze managementul către soluții realiste, către promovarea valorii și nu a favorurilor „între prieteni”. Și, dacă opinia noastră contează, are toată susținerea pentru a face aceste lucruri.

REDACȚIA ARGO

183 vizualizări
Articolul anterior
Numărul 10 al revistei Argo este ilustrat cu lucrări ale pictorului expresionist român Ion Țuculescu (1910-1962), artist și biolog.
Articolul următor
Scriitorii și-au ales președinții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Sari la conținut