METROPOLITAN GO LA A TREIA EDIȚIE. Predare de ștafetă

A treia ediție a concursului interjudețean Metropolitan Go, cel mai reprezentativ eveniment sportiv al Clubului Sportiv Atari Brăila, s-a desfășurat sâmbătă, 1 iunie, cu prilejul ”Zilei copilului”, la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, sub coordonarea instructorului Codrin Vasiloancă 1 dan și cu ajutorul extraordinar al d-lui Cătălin Albu.
Au concurat 35 de juniori cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, împărțiți în trei grupe valorice. Dat fiind spiritul acestei zile dedicate copiilor, concursul a beneficiat de un bogat fond de premii și o masă festivă, care au fost asigurate de către Parohia ”Nașterea Domnului” și de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila, în timp ce desertul a fost asigurat de către domnul Filip Laurențiu (Fil Cookies Bakery https://www.facebook.com/Cofetaria-FilCookies-1302977469716667/), un entuziast al promovării Goului brăilean.
La grupa valorică C, cuprinzându-i pe cei mai mici dintre juniori, s-au impus, după 5 runde arbitrate în sistem McMahon, Grozea Matei 20 kyu, Iacob Maria 20 kyu și Rotaru Radu 20 kyu, toți de la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…).
Clasamentul grupei B, o grupă cu numeroși concurenți de valoare foarte apropiată, s-au impus Pană Teodor 17 kyu și Bujoiu Bianca 17 kyu, de la Școala ”Al. I. Cuza”, urmați de Băjenaru Briana 16 kyu de la Școala ”Sfânta Maria” (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…).
Competitorii de nivel kyu ai grupei valorice A au beneficiat de prezența a doi jucători de nivel dan, respectiv Dan Iugulescu 3 dan, de la C. S. Sakata Cluj, și Dragoș Boldeanu 1 dan, sportivul clubului brăilean Atari. Pentru a asigura dispute echilibrate, partidele grupei A s-au desfășurat în sistem handicap -2. Dan Iugulescu și Dragoș Boldeanu nu și-au dezmințit rangul, fiind urmați pe podium de către Andrei Ana-Cristina 9 kyu, de la C. S. ”Radu Baciu” București (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…).
C. S. Atari și-a încheiat astfel sezonul competițional 2018-2019, pe plan internațional trecându-și în palmares participarea la Campionatul European de Go pentru Juniori și Tineret, desfășurat între 27 aprilie și 5 mai la Moscova, unde Elian Grigoriu 5 dan a ocupat locul al III-lea la categoria sub 20 ani, în timp ce Dragoș Boldeanu 1 dan s-a clasat pe locul 7 la categoria sub 12 ani.
Totodată, a avut loc și o predare de ștafetă, Dragoș Boldeanu încheindu-și pregătirea sub îndrumarea lui Codrin Vasiloancă, cel care l-a descoperit și antrenat timp de aproape 6 ani, până la atingerea rangului de 1 dan. Astfel, el își continuă pregătirea sub îndrumarea lui Elian Grigoriu 5 dan (primul sportiv cu potențial internațional decsoperit și antrenat de Codrin Vasiloancă până la rangul de 1 dan în cadrul CS Atari).

Articolul precedent
Festivalul de carte AXIS LIBRI

Related Posts

No results found

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu