METROPOLITAN GO LA A TREIA EDIȚIE. Predare de ștafetă

A treia ediție a concursului interjudețean Metropolitan Go, cel mai reprezentativ eveniment sportiv al Clubului Sportiv Atari Brăila, s-a desfășurat sâmbătă, 1 iunie, cu prilejul ”Zilei copilului”, la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, sub coordonarea instructorului Codrin Vasiloancă 1 dan și cu ajutorul extraordinar al d-lui Cătălin Albu.
Au concurat 35 de juniori cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, împărțiți în trei grupe valorice. Dat fiind spiritul acestei zile dedicate copiilor, concursul a beneficiat de un bogat fond de premii și o masă festivă, care au fost asigurate de către Parohia ”Nașterea Domnului” și de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila, în timp ce desertul a fost asigurat de către domnul Filip Laurențiu (Fil Cookies Bakery https://www.facebook.com/Cofetaria-FilCookies-1302977469716667/), un entuziast al promovării Goului brăilean.
La grupa valorică C, cuprinzându-i pe cei mai mici dintre juniori, s-au impus, după 5 runde arbitrate în sistem McMahon, Grozea Matei 20 kyu, Iacob Maria 20 kyu și Rotaru Radu 20 kyu, toți de la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…).
Clasamentul grupei B, o grupă cu numeroși concurenți de valoare foarte apropiată, s-au impus Pană Teodor 17 kyu și Bujoiu Bianca 17 kyu, de la Școala ”Al. I. Cuza”, urmați de Băjenaru Briana 16 kyu de la Școala ”Sfânta Maria” (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…).
Competitorii de nivel kyu ai grupei valorice A au beneficiat de prezența a doi jucători de nivel dan, respectiv Dan Iugulescu 3 dan, de la C. S. Sakata Cluj, și Dragoș Boldeanu 1 dan, sportivul clubului brăilean Atari. Pentru a asigura dispute echilibrate, partidele grupei A s-au desfășurat în sistem handicap -2. Dan Iugulescu și Dragoș Boldeanu nu și-au dezmințit rangul, fiind urmați pe podium de către Andrei Ana-Cristina 9 kyu, de la C. S. ”Radu Baciu” București (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…).
C. S. Atari și-a încheiat astfel sezonul competițional 2018-2019, pe plan internațional trecându-și în palmares participarea la Campionatul European de Go pentru Juniori și Tineret, desfășurat între 27 aprilie și 5 mai la Moscova, unde Elian Grigoriu 5 dan a ocupat locul al III-lea la categoria sub 20 ani, în timp ce Dragoș Boldeanu 1 dan s-a clasat pe locul 7 la categoria sub 12 ani.
Totodată, a avut loc și o predare de ștafetă, Dragoș Boldeanu încheindu-și pregătirea sub îndrumarea lui Codrin Vasiloancă, cel care l-a descoperit și antrenat timp de aproape 6 ani, până la atingerea rangului de 1 dan. Astfel, el își continuă pregătirea sub îndrumarea lui Elian Grigoriu 5 dan (primul sportiv cu potențial internațional decsoperit și antrenat de Codrin Vasiloancă până la rangul de 1 dan în cadrul CS Atari).

Articolul precedent
Festivalul de carte AXIS LIBRI
Articolul următor
Pădure de empatii

Te-ar mai putea interesa și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu